Welke mindset staat er bij je aan?

Posted on Updated on

Je mindset maakt het verschil…en is te ontwikkelen!

Was voorheen kennis – informatie, feiten, en wetenschap- vooral belangrijk wat telde, de laatste jaren gaat het steeds meer om wat deze kennis je brengt, wat voor inzicht en betekenis het geeft én uiteindelijk wat je ermee doet en op welke manier. Hoe verloopt deze ontwikkeling bij jou? Een interessante vraag hierbij is ‘hoe ontwikkelbaar zijn we eigenlijk? En hoe ontwikkelbaar ben ik zelf?’.

Als je vanuit deze invalshoek inzoomt op de ontwikkelgerichtheid van ons brein en mindset, zijn er een drietal items die invloed hebben en van belang zijn.

 #1  De ontwikkelbaarheid van het brein zelf

We hebben geen gebruiksaanwijzing van het brein waardoor we het niet altijd optimaal gebruiken zoals het gebruikt zou kunnen worden. Meer kennis over het brein helpt.

Het boeiende aan de werking van het brein is o.a. dat emoties altijd van rechts komen én voorrang hebben. Dé vraag is wat je daarna doet; heb en maak je een keuze hoe je hiermee omgaat of ga je op de automatische piloot wat betekent dat rechts nu eenmaal voorrang heeft en that’s it?

Je zou kunnen zeggen ‘zacht is het nieuwe hard’ hetgeen betekent dat als je inzicht en begrip hebt HOE de spelregels van zacht (je emoties) en hard (het denken) werken, je met zacht enorm veel impact, invloed , voldoening en daden kunt verrichten.

Het bijzondere fenomeen van ons brein is dat het brein plastisch is dat wil zeggen dat ons brein in staat is om steeds weer nieuwe verbindingen te maken en zich continue kan ontwikkelen en leren.

#2 Je eigen overtuiging over jouw ontwikkelbaarheid.

Hoe denk je zelf dat je te ontwikkelen bent? Geloof je dat je het kunt, is een overtuiging die je helpt het waar te maken. Of geloof je dat het je nooit lukt en krijg je daar ook altijd gelijk in want het lukt je ook nooit.

#3 Jouw overtuiging hoe jij denkt over de ontwikkelbaarheid van de ander.

Welke beeld heb jij van de ander en hoe kijk je tegen zijn of haar ontwikkelbaarheid aan? Wat voor effect heeft dit uiteindelijk voor de ontwikkeling, leren en veranderen?

Bovenstaande items herkennen en ermee aan de slag gaan, zijn van belang in situaties die te maken hebben met leren en ontwikkelen. Dit heeft alles te maken met je mindset; het geloof in je eigen ontwikkelbaarheid én de ander.

Welke mindset staat er bij je aan?

Denk je dat een en ander te ontwikkelen is bij jezelf én bij de ander dan heb je een groei mindset. ‘Vraag niet of het kan maar hoe het kan’ is een mooie overtuiging van een groei mindset. Of zoals Pippi Langkous zei: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’.

Denk je dat een en ander weinig tot niet te ontwikkelen is bij jezelf en de ander dan heb je een fixed mindset. Het lukt mij toch niet is een uitdrukking vanuit een fixed mindset.

Je hebt niet één mindset maar allerlei mengelingen en vormen hier tussen in bij diverse situaties. Een groei of fixed mindset zegt overigens niets over wat goed of fout is.

Het is handig te weten welke mindset bij je ‘aanstaat’ en dat bij diverse mindsets namelijk een andere interactie werkt. Het goede nieuws is, deze meer ontwikkelgerichte mindset en grondhouding is te leren!

Wil je meer weten over je brein en inzicht krijgen in je mindset om te ontdekken hoe je nog meer uit je werk en leven haalt dan nodig ik je uit voor de HERFSTBOOST EXPEDITIE MINDSET op 21 september 2018. Voor praktische informatie, zie kopje HERFSTBOOST op deze website.

             

Bron: Het Mindset Instituut