Het begin; mijn persoonlijk verhaal

Enige tijd geleden kreeg ik de vraag ‘waar blink jij in uit?”. Wauw, ik vond dat een intense en diepe vraag en het maakte mij nieuwsgierig om op zoek te gaan naar mijn echte antwoord. De kans is groot dat ik vroeger meteen een aantal antwoorden opgenoemd had 🙂  echter nu kwam deze vraag bij mij binnen en raakte mij. Het voelde zelfs ook rustig om even het antwoord niet te weten. Deze vraag nodigt uit om een antwoord te geven vanuit je diepste zijn én waarvan je hart sneller gaat kloppen. Mijn collega noemde een aantal positieve kenmerken waarvan zij vond dat ik in uitblonk. Dat is lief en attent bedoeld echter deze kenmerken waren niet mijn antwoord en kwamen niet uit mezelf én mijn hart ging er niet sneller door kloppen. Dat was op zich al een bijzondere gewaarwording want je kunt dus alleen zelf het echte antwoord vinden.

De weken daarna nam ik deze vraag steeds mee als ik ging joggen. Joggen is voor mij een soort mediatief moment waar ik vaak goede en waardevolle inzichten krijg. Ik wilde graag mijn echte antwoord weten en voelen, waar blink ik in uit? Waarom waarderen de groepen waarmee ik werk me, wat doe ik dan precies wat dit zo maakt? Tijdens deze zoektocht naar het antwoord merkte ik dat mensen waarmee ik sprak vaak helemaal niet zo bewust van zichzelf zijn en ook niet van nature de zelfreflectie ‘aan’ hebben. Verder merkte ik dat vele vrouwen waarmee ik sprak veel dezelfde processen ‘in hun binnenwereld’ hebben. Deze zijn herkenbaar bij elkaar zijn en de moeite waard om te delen waardoor inzichten vergroot kunnen worden om echt en tevreden in het leven te staan.

Twee maanden later, tijdens het joggen, viel het ‘kwartje’ en wist ik het ineens… Het antwoord was zo dichtbij en van mezelf dat ik het niet doorhad dat dit het voor mij ‘het uitblinken’ was.  Het antwoord was dat ik mezelf kwetsbaar en open opstel, bewust ben, zelfreflectie heb en makkelijk contact maak en mensen verbind. Hierbij gebruik ik mezelf vaak als gereedschap bijvoorbeeld door te delen hoe het bij mij in mijn binnenste werkt om beweging voor mezelf en de ander te krijgen. Dus het antwoord is voor mij ‘bewustmaken van mezelf en de ander én verbinden’. Deze antwoorden zijn zo van mezelf en voor een deel dacht ik ‘dat heeft iedereen toch’. Blijkbaar werkt dit zo met je talenten, ze zijn zo normaal voor je dat het soms even duurt om ze te vinden. Iedereen heeft het ‘waarblinkikinuitantwoord’ in zich en als je het antwoord vindt, kun je er nog meer bewust naar gaan handelen met plezier.

Nadat ik het antwoord wist, voelde ik het ook echt!

Nu wil ik dit graag delen met meerdere mensen in groepjes en groter maken en zo is ‘Mijn Verkenningstocht’ gestart; om mensen bewust(er) van zichzelf te maken, te verbinden omdat vele processen zo herkenbaar zijn. Dat geeft steun en inzicht waardoor men nog meer in de eigen kracht komt. Hierin beweging meemaken is wat ik leuk vind. Ik benaderde een aantal van mijn vrienden, familie en dorpsgenoten waarvan ik dacht en voelde dat ze goed zouden aansluiten en het ook waardevol voor hen kon zijn. Ik wilde het graag dichtbij organiseren, dus ook letterlijk bij mij thuis en naast mijn hoofd vooral mijn hart en intuïtie gebruiken.  Al snel ontstonden er meerdere groepjes die zich spontaan begonnen aan te melden en waarmee ik ‘Mijn Verkenningstocht’ mee heb mogen vormgeven en ontdekken.  Ik ben erg dankbaar voor het meedoen en instappen van deze ‘pioniers’!

‘Mijn Verkenningstocht’ is er klaar voor om Mede Verkenners te vinden om samen het persoonlijke avontuur aan te gaan! Spreekt het jou ook aan en wil je graag meedoen, mail mij gerust! Je bent van harte welkom.