Goede voornemens en wensen

Video Posted on Updated on

Goede voornemens en wensen

Het is nu 1 januari 2015 en mijn goede voornemen komt nu uit…  Ik wil al langere tijd iets van een ‘blog’ gaan schrijven gewoon omdat ik het leuk vind en graag schrijf. De uitdaging zit hem in het feit dat ik graag ‘iets’ met een boodschap wil schrijven, waardoor ik het nooit goed genoeg vind want ‘wat is die boodschap dan precies? Of is die boodschap wel waardevol genoeg om met anderen te delen?’ etc…en dat is nu precies de reden waarom ik nog steeds niet begonnen ben aan mijn ‘blog experience’.

Met deze verkenningsberichtjes maak ik nu een begin, zet ik de eerste stap en ben ik begonnen met het schijven van deze berichtjes. Of het nu alleen voor mezelf is of meer is, is eigenlijk niet zo belangrijk….het feit dat je soms gewoon ‘iets’ doet en gaat handelen is al gaaf.

1 januari is perfect om goede voornemens om te zetten van intenties naar gedrag. Dat doet me denken aan onderstaand filmpje van Jan van Zetten waarbij hij vraagt aan een groep deelnemers ‘waar beoordelen andere mensen jou op ? Is dat op basis van je intenties of is dat op basis van je gedrag?’ Het antwoord is voor de hand liggend ‘op basis van je gedrag’. Dan vraagt hij ‘waar beoordeelt de mens zichzelf met name op?….en het antwoord daarop is inderdaad op basis van je intenties.

Het nieuwe jaar is geschikt om goede voornemens te maken en hiermee te oefenen. Deze voornemens kun je zelf beoordelen op je intenties en daar blijft het dan bij of je gaat echt een verschil maken én je gaat het doen en de goede voornemens dan beoordelen op je gedrag. Deze afweging is voor mij een waardevolle waarbij iets wel of niet werkt en waarbij je er wel of niet vrolijk van wordt. Nu terug naar het schrijven van mijn goede voornemen om berichtjes met een boodschap te gaan maken… dit is mijn eerste….en de boodschap is van mij, voor mij en als jij het leuk vindt om te lezen ook voor jou!

Lees voor ‘goede voornemens’ ook wensen of verlangens die je natuurlijk ook in de loop van het jaar kunt uitoefenen 🙂