Eigen waarheid

Posted on Updated on

“Ik ben geen missionaris maar ik wil wel staan voor mijn eigen waarheid, hoe kwetsbaar mij dat ook maakt”…(prinses Irene)

Mijn eigen waarheid is goed luisteren naar mezelf: wat wil ik ‘eigenlijk’? wat voel ik ‘eigenlijk’? wat is mijn bedoeling ‘eigenlijk’? wat heb ik anderen te bieden? en wat heb ik mezelf te bieden? en kan en mag ik er ook van genieten? De antwoorden op deze vragen, brengen mij naar mijn eigen waarheid en helpen mij om te zijn wie ik ben. Durven doen waar mijn ‘vonkje in mijn hart’ harder van gaat branden, mijn ogen van gaan glimmen, mijn mond van gaat lachen en mijn handen van gaan tintelen.

Door barrières heen breken vanuit mijn eigen kracht en door ‘eigenlijk’ gewoon mezelf te zijn en te blijven. Mijn omgeving en anderen niet overtuigen maar vooral zelf enthousiast blijven. Dat helpt ook om anderen mee te bewegen of in ieder geval neutraal te houden.  Als ik in staat ben naar mijn eigen waarheid te luisteren en te leven dan kan ik deze gebruiken als kompas voor geluk want dan weet en voel ik ‘ik ben op de goede weg’…