Een gedachte uit angst, knip ik met liefde door…

Posted on Updated on

Wat ik erg graag doe is ‘meditatief joggen’. Vroeger was het meer hardlopen echter doordat mijn lijf me toch steeds duidelijk maakte dat ‘zij’ dat niet zo prettig vond, ben ik gestart met joggen en noem en ervaar ik het als  ‘meditatief joggen’. Dat is in een rustig tempo, buiten in de natuur, zonder muziek en alleen met mezelf op pad gaan. Op deze momenten krijg ik vaak de mooiste ideeën, de beste inzichten of antwoorden en dat gewoon gratis en voor niets vanuit mijn eigen ‘binnenwereld’. Hoe prachtig is dat? Ik hoorde onlangs dat er twee activiteiten zijn waarbij je linker- en je rechterhersenhelft met elkaar in verbinding staan en dat is inderdaad bij het rennen én het schijnt ook bij breien te zijn….

Graag wil ik zo’n reninzicht met je delen. Ik was aan het mijmeren over wat een effect negatieve en angstige gedachten op je humeur hebben én hoe handig het is om deze gedachten gewoon te kunnen stoppen.  Daarbij dacht ik aan de twee basisemoties die er zijn namelijk ANGST en LIEFDE en dat je altijd handelt vanuit één van die twee. Het streven is om te handelen vanuit liefde, dat werkt voor jezelf en de ander het beste. Wat kan ik hiermee? En hoe stop ik deze gedachten dan? Een spontane quote kwam als antwoord in mij op:

Een gedacht uit ANGST knip ik met LIEFDE door…

Dankjewel voor dit inzicht 🙂